Basiscursus

Voor elke beginnende skater is het verstandig om een basiscursus te volgen. In de basiscursus wordt in 4 lessen van 75 minuten alle basisvaardigheden van het skaten aangeleerd en na de cursus kun je veilig de straat op. Je krijgt uitleg over bescherming, een veilige basishouding, je leert gecontroleerd rijden en verschillende remtechnieken toe te passen. Ook komt aan de orde hoe je het beste een bocht kunt nemen en hoe je op de juiste manier obstakels kunt nemen tijdens het skaten op de openbare weg.

Technieken:
  - Vallen en opstaan
- Heelstop (remmen met remblok)
- Forward swizzle (eitje leggen)
- Verbeterd vooruit skaten - 1
- A-frame turn re-om li-om (beginnersbocht)
- Balansoefeningen
- Ploegstop
- Parallel turn re-om li-om (licht gevorderde bocht met gewichtsverplaatsing)
- Verkeersveiligheid

Voorwaarde voor de basiscursus is dat je wel zelfstandig moet kunnen rollen! Kun je nog niet zelfstandig rollen, volg dan 1 les kennismaken met skaten.

Cursus en locatie

Den Haag
Bij voldoende aanmeldingen zullen er op zondagochtend 2 basiscursussen skaten (skeeleren) gegeven worden. Eén voor kids & volwassenen en één voor volwassenen. Deze cursus bestaat uit 4 lessen van 75 minuten. Bij slechte weersomstandigheden verplaatsen we naar een binnen locatie.

Alphen a/d Rijn
Bij voldoende aanmeldingen zal er op donderdagavond een basiscursus starten. Deze cursus bestaat uit 4 lessen van 75 minuten.

Na de basiscursus

Heb je de basiscursus gevolgd en wil je je technieken nog meer verfijnen dan kan je je ook bij Inlineskateles.nl inschrijven voor een vervolgcursus.
Wil je na je basiscursus een keer onder begeleiding alle geleerde technieken in de praktijk oefenen dan kun je meedoen aan de Urban Clinic Tour. Na elke basiscursus wordt er een Urban Clinic Tour gepland, maar alleen bij genoeg aanmeldingen gaat hij door. Bij cursusdata zie je wanneer de volgende vervolgcursus en/of Urban Clinic Tour gepland is.

Bij de rubriek cursusdata vind je een overzicht van alle cursussen/clinics en locaties die gepland zijn.
Klik op de knop ' INSCHRIJVEN ' om je direct in te schrijven voor een basiscursus.

  © Inlineskateles.nl 2012 • Alle rechten voorbehouden